Mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft zo uit het water

De Zeeuwse platte oester en de Oosterscheldekreeft proef je nergens verser dan rechtstreeks uit de Grevelingen en Oosterschelde. Dat geldt overigens ook voor de mosselen, bolle oesters (creuses), paling, mesheften en kokkels. En de lamsoor en zeekraal groeien gewoon langs de oevers.

Van het lokale lams- en rundvlees wordt gezegd dat je het zilte uit het gras kunt proeven. Ze hebben op de dijken en in de natuurgebieden gegraasd.

Na Gelderland (Betuwe) teelt Zeeland het meeste fruit in de volle grond. Ook op Schouwen-Duiveland kun je in de lente langs de bloeiende fruitbomen fietsen.
Voor het druivenplukken hoef je niet meer naar Frankrijk. Bij Dreischor staan de wijnranken in september vol met druiven voor de wijnen van Schouwen-D(r)uivenland.

De restaurants en eetcafé’s van Schouwen-Duiveland richten zich in hun menu steeds meer op het seizoen en gebruiken vaker de lokale producten. Al dan niet met invloeden uit Frankrijk, Italië of Spanje. Keuze genoeg en voor elke smaak.