Wilhelm Verton

Wat voor bedrijf is Omoda?
“Omoda is een club mensen die enorm van schoenen houdt. Die passie willen we delen met alle schoenenliefhebbers. Dat doen we via onze webshops voor zes landen en onze schoenenwinkels, inmiddels meer dan twintig waarvan één in Antwerpen. We zijn bovendien een Zeeuws familiebedrijf, dat mag nog wel meer bekend worden omdat we daar trots op zijn. We streven naar een landelijke naamsbekendheid, vandaar dat we ook winkels in Amsterdam en Rotterdam hebben geopend.”

Waarin onderscheiden jullie je van andere bedrijven?
“We willen een inspirator zijn. Allereerst natuurlijk voor mensen die schoenen willen kopen. Zij kunnen kiezen uit een breed scala aan gerenommeerde merken, waarbij we hen helpen bij het maken van keuzen en op de hoogte houden van trends. Maar we willen ook trendsettend zijn op het gebied van presentatie, kwaliteit en service. We willen de mooiste winkels hebben, de meest innovatieve webshops, snelle levering en de beste klantenservice. Niet alleen in Nederland, maar overal waar we schoenen verkopen.
Tegelijkertijd vinden we duurzaamheid belangrijk. We hebben daar een interne werkgroep voor die bijvoorbeeld onderzoekt of we bij retouren meer gebruik kunnen maken van fietskoeriers, thuis ophalen of juist afgeven in onze winkels. Er is namelijk veel meer mogelijk dan dat er nu gebeurt. Duurzaam zijn ook de 1080 zonnepanelen op het dak van onze hoofdvestiging in Zierikzee. En we hebben mensen in dienst die een afstand tot de arbeidsmarkt hadden.”

Wat vind je van het ondernemersklimaat op Schouwen-Duiveland?
“De ligging is voor ons perfect in de driehoek Antwerpen – Breda – Randstad waar belangrijke postdistributiecentra zijn. Onze medewerkers komen uit diezelfde driehoek en kunnen eigenlijk altijd filevrij rijden. Wat wij enorm waarderen is de arbeidsmentaliteit. Mensen werken hier hard en hebben hart voor het bedrijf. Ze denken mee over de toekomst en willen doorgroeien binnen ons bedrijf, dat is goed voor de lange termijn. We werken dan ook het liefst met vaste contracten zodat er wederkerigheid is.’’

Hoe zie je de toekomst?
“Wij blijven met het hoofdkantoor en centrale distributie in Zierikzee. We zien geen reden om te verhuizen. Wel is het van belang dat alle belanghebbenden, overheden en ondernemers blijven investeren in het woon- en leefklimaat. Daarnaast ga ik ervan uit dat we met z’n allen een energieneutraal Schouwen-Duiveland kunnen realiseren. Ook dat is van belang voor de toekomst.’’

Wilhelm Verton
Zierikzee