Robbert Jan Hanse

“Na mijn studietijd ben ik vertrokken naar de Randstad maar de aantrekkingskracht van Schouwen-Duiveland is nooit verloren gegaan. Nu – 15 jaar later – heb ik zelf een heerlijk gezin; een lieve vrouw en twee boeven van kinderen. Onze boot ligt in de nieuwe jachthaven van Bruinisse en het varen op het Grevelingenmeer is nog steeds een feestje. Zodra wij Schouwen-Duiveland bij Bruinisse binnen rijden, komt de zilte geur ons al tegemoet en de kreet vanaf de achterbank ‘Ik zie de Mossel al!!!’ maken het gevoel van weer thuiskomen compleet.

“Als we na een paar uur varen afmeren aan een eiland of in een van de mooie jachthavens springen onze kinderen met hun krabbenvangers en emmer van boord. Samen met de andere kinderen uit de haven wordt de emmer gevuld met krabben om vervolgens weer omgegooid te worden onder de kreet: ‘krabbenrace!’. Onze band met Schouwen-Duiveland is er een van ervaren en herbeleven.
De westenwind die de zon vrij van wolken maakt, de zilte zeelucht die alles zijn eigen geur en smaak geeft. Het is mooi en bijzonder om je eigen kinderen op dezelfde manier te zien genieten van alles dat Schouwen-Duiveland te bieden heeft. De twinkelende ogen van de kinderen zodra de dampende mosselpan op tafel wordt gezet, hun verwaaide haren met daaronder stralende, zongebruinde gezichten behoeven geen aanvullende uitleg: mijn gezin deelt mijn liefde voor Schouwen-Duiveland en daar genieten wij allemaal met volle teugen van.”