Peter van Dijk

“Tja, hoe dat gaat? Na die eerste zeillessen bleef ik tijdens de weekeinden en vakanties bij Aquavitesse terugkomen. Het is er altijd gezellig en ik ben graag op het water. Op enig moment was ik oud genoeg om zelf lessen te gaan geven. Dat heb ik als student HTS Vliegtuigbouw een aantal jaren in de weekeinden en tijdens vakanties gedaan. Daarna nam mijn carriére een andere wending.”

Peter van Dijk woonde in Rotterdam en kon aan de slag in de containersector. Daar heeft hij alles gedaan wat met containers te maken heeft: van ontwerp tot schade-inspectie. Hij verdiende goed geld maar had het niet goed naar zijn zin. “Die sector is behoorlijk gesloten en doorgroeimogelijkheden waren er nauwelijks. Ik heb altijd contact gehouden met Aquavitesse en in 1991 besloot ik op hun vacature voor technisch medewerker en zeilinstructeur te reageren. Daar heb ik nooit spijt van gehad.”

Negen jaar lang forensde Van Dijk tussen Rotterdam en Bruinisse. Hij kocht een snelle motor om langzame automobilisten sneller in te kunnen halen, wat destijds nog mocht. Zijn werk vindt hij prachtig. “Je kunt nog zoveel plannen, de dag loopt altijd weer anders en daar hou ik van. Ik ben lekker veel buiten en er is altijd genoeg te doen. Er heerst een vakantiesfeer, de mensen zijn vrolijk en staan open voor van alles. Dat is echt zo’n verschil met mijn vorige baan. De meesten komen uit de Randstad, Brabant en België en brengen hun eigen verhalen mee. En hun wensen zijn heel divers. De een weet nog niets van zeilen en wil later op een meertje kunnen zeilen, de ander wil juist de zee op en een zeewaardig zeiljacht kunnen bedienen.”

In 2000 was zijn vrouw zo ver dat zij ook naar Schouwen-Duiveland wilde verhuizen. Tot vreugde van Van Dijk die het forenzen wel beu was. “Mijn vrouw had een goede baan in Rotterdam, die geef je niet zo maar op. Maar het wonen in Zierikzee is een stuk rustiger en ruimer dan in Rotterdam. En nu we twee dochtertjes hebben is Schouwen-Duiveland heerlijk om op te groeien. We zijn hier prima geïntegreerd. Mijn vrouw heeft inmiddels een baan bij N-Sea gevonden. Door mijn werk in de toeristische branche is het voor mij wat lastiger om een sociaal netwerk op te bouwen. Maar dat pak ik in de winter wel weer op. En veel vaste klanten zijn inmiddels goede kennissen geworden.”

Peter van Dijk
Bruinisse