Hans Beljaars

Wat doet buro111?
“We zijn een marketing- en communicatiebureau met een breed scala aan opdrachtgevers, zowel landelijk als lokaal. We zijn vooral actief in de vastgoedsector en in de zorg. Onze naam laat zien waar we zitten, Schouwen-Duiveland heeft immers netnummer 0111, maar vooral ook dat we 3 waarden op nummer 1 zetten: duurzame relaties, hoog rendement en goed resultaat.”

Waarin onderscheidt buro111 zich van andere bureaus?
“In de afgelopen jaren hebben we ons ontwikkeld tot een strategische partner voor onze opdrachtgevers, met name waar het de vastgoedsector betreft. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik met bouwers op een terrein sta waar misschien pas over vijf jaar de eerste paal de grond in gaat. Voor de zorgsector zijn we vooral partner in de interne communicatie. Die manier van werken geeft veel voldoening en is heel leuk om te doen.
Het idee erachter is, dat communicatie en marketing rendement moeten opleveren. Door vanaf het begin mee te denken, kan ik de marketingstrategie op het product afstemmen en mee laten groeien. Een mooie vormgeving is daarbij belangrijk, maar niet het doel. Wij zetten de vormgeving in als middel om rendement in beleving of verkoop te behalen. Want dat is wat onze opdrachtgevers zoeken.”

Hoe ervaar je het ondernemersklimaat op Schouwen-Duiveland?
“Ik zie een grote onderlinge betrokkenheid, dat is echt een sterke factor. Als ondernemers vinden we elkaar snel en gemakkelijk. En daardoor kunnen we ieder afzonderlijk een beter product leveren. Het arbeidsethos is hier zeer groot, er is een sterke focus op hard werken, iedereen wil presteren.
Het mooie is ook dat die saamhorigheid niet ophoudt bij de zakelijke contacten. Ook privé is er oprechte betrokkenheid. In de ruim acht jaar dat ik hier werk, heb ik dat kunnen ervaren. Ik heb in Rotterdam gewerkt en ik kom uit Noord-Brabant en daar vind ik dat niet op deze manier.”

Hoe zie je de toekomst?
“Ik maak me ernstig zorgen over hoe we jonge mensen kunnen motiveren om in Zeeland en met name Schouwen-Duiveland te blijven wonen en werken. Of om na hun studie weer terug te komen. Daarvoor heb je voorzieningen nodig als scholen, kinderopvang, woningen, zorg, cultuur. Willen we hier kunnen blijven ondernemen, dan zijn deze jonge mensen hard nodig.”

Hans Beljaars
Zierikzee